beats by dre cheap

O Vedi brinu Salihović i njegova djevojka

Na ulazu u Abt - Heinrich strasse u Sinsheimu gdje stanuje Vedad Ibišević, ostavljene su poruke podrške „Vedo, izdrži, uz tebe smo“, „Vedade brzo se oporavi“, piše današnji San. Novinar ovog sarajevskog dnevnog lista posjetio je našeg reprezentativca u njegovom domu.

Mirni kvart Sinsheima u kome stanuje najbolji golgeter Bundeslige, idealno je mjesto za oporavak bh. reprezentativca. Vedadu svakodnevno dolazi fizioterapeut u posjetu, na stolu za masažu, koji je postao dio namještaja u Vedadovom dnevnom boravku, pokušava da koliko toliko održi mišiće u životu. U sobi, na vidnom mjestu na zidu, stoji zastava BiH...

Vedad, ipak, nije potišten kao prvih dana nakon povrede. Svjestan je činjenice da će van terena provesti šest mjeseci. Kaže da je imao i težih trenutaka u životu, pa je sve stoički podnio.

„Nemam puno izbora. Bez obzira na sve, meni predstoji oporavak. Sve i da nisam nogometaš, da se bavim nekim drugim poslom, opet bih morao da se vratim normalnom životu“, kaže Ibišević.

Vedadu dane oporavka olakšava djevojka Zerina, koja je stigla iz Sarajeva i koja mu je uvijek pri ruci. Brine se o njemu. Sejo Salihović dolazi po nekoliko puta na dan. Nekad donese pitu, nekad ga obiđe, nekada odigraju soccera na playstationu. Ali, Salihović iznerviran jer često gubi, kako kaže Vedad, brzo ode.

„Ovih dana imao sam puno posla. Preporučeno mi je mirovanje, ali sam se kretao. Nisam bio disciplinovan. Bio sam na otvaranju stadiona, i Ditmar Hopp, vlasnik kluba, zaista me iznenadio. Održao je govor, pričao o klubu, o novom stadionu, o planovima, a onda je pomenuo mene. Bio sam i sretan i tužan“, govori Ibišević.

Vedad bi za mjesec dana trebao početi da hoda normalno, ali kako kaže, neće žuriti.

„Neki pričaju da bih mogao zaigrati već protiv Bayerna u posljednjem kolu na našem stadionu, ali mene to ne zanima. Ja sam svjestan da je sezona gotova i da ću tek biti spreman za novu, 2009/10. Žao mi je što je tako, ali nema druge“, izjavio je Ibišević.

Sport 4 Life
http://football4life.blogger.ba
28/01/2009 13:55