beats by dre cheap

Kenan Hasagić prelazi u Fenerbache!!!

Postoje realne šanse da uskoro obučem dres Fenerbahcea, potvrdio je za blog football4life.blogger.ba , Kenan Hasagić, jedinica fudbalske A reprezentacije BiH i čuvar mreže turskog Istanbul Buyuksehir Belediyespora.

Trenutno najbolji bh. golman i jedan od najcijenjenih evropskih portira otkrio je da je Luis Aragones, aktuelni trener Fenera zainteresovan da ga vidi u redovima trofejnog turskog kluba.

„Priča o mom prelasku u Fenerbahce nije novost. Već odavno postoje kontakti, ali uvijek se dogodi nešto nepredvidivo, što na kraju pokvari posao. U ovom trenutku problem predstavlja činjenica da nemam tursko državljanstvo, ali sam u proceduri dobijanja pasoša, jer ispunjavam sve uslove. U tom slučaju realizacija transfer bila bi mnogo izglednija“, istakao je Hasagić, dodavši:

„U Feneru je trenutno osam stranaca, a turski savez donio je odluku prema kojem u startnoj postavi može biti šest stranaca i jedan na klupi. Ako dobijem tursko državljanstvo to bi mi mnogo pomoglo u ovom slučaju jer u tom mjestu ne bih zauzeo mjesto nekom strancu.“  

Hasagić je pozitivnim ocijenio godinu koja će uskoro biti iza nas, a posebno se osvrnuo na reprezentativne nastupe.

„U globalu, ne mogu biti nezadovoljan. Bilo je lijepih trenutaka, ali i onih koji se nerado prisjećam. Prije svega žao mi je što smo izgubili na gostovanjima u Murciji i Istanbulu. Imali smo velike šanse da neporaženi okončamo nastupe protiv favorita u našoj kvalifikacionoj grupi za plasman na Svjetsko prvenstvo. Međutim, ne treba tugovati. Pokazali smo da imamo snagu i kvalitet da možemo ravnopravno parirati najboljim evropskim reprezentacijama“, kaže Hasagić, ocijenivši predstojeći dvomeč sa Belgijom kao izuzetno važne utakmice u borbi za SP:

„Sigurno je da nam neće biti lako u Briselu, ali isto tako moramo biti svjesni da nam taj meč može odrediti dalju sudbinu. Ukoliko remiziramo ili pobjedimo ostaćemo u utrci za prva dva mjesta u grupi. Ne sumnjam da ćemo u Belgiji imati veliki broj naših navijača koji će ponovo biti naš 12-ti igrač. Takođe, isto tako će biti važan i „revanš“ za četiri dana na našem terenu. Eventualan povoljan rezultat ne smije nas dići u oblake. Najbitnije je da ostanemo čvrsto na zemlji i da vjerujemo u naš kvalitet. Atmosfera u ekipi je odlična, svi jedva čekamo novo okupljanje i to je prvi preduslov za velike rezultate.“  

Hasagić je među deset nominovanih fudbalera za trofej „Idol nacije“. Ističe da mu je drago što se neko sjetio pokrenuti akciju odabira najboljeg igrača.

„Polaskan sam činjenicom da je moje ime među deset igrača koji su u najužem izboru za najboljeg igrača. To je dokaz da sam na dobrom putu i da sam dobro radio u ovoj godini. Vjerujem da 2009. godina biti uspješnija, a obećavam da ćemo učiniti sve da pobjedama uveseljavamo armiju naših navijača i da ćemo se do posljednje minute boriti za plasman na Svjetsko prvenstvo. Nadam se, uz malo sreće da ćemo zaigrati i u baražu za Mundijal, a tada je sve moguće“, Hasagićeva su očekivanja. 

Sport 4 Life
http://football4life.blogger.ba
26/12/2008 22:42