beats by dre cheap

I PROTIV FARANA SE MNOGO GRIJEŠILO

Rukometaši BiH pobijedili, ali...

Pobjeda rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nad Farskim Ostrvima vratila je poljuljano samopuzdanje u bh. tim. Selektor Halid Demirović, međutim, traži od svojih rukometaša da u narednim susretima dodatno poboljšaju igru...

Iako je pobjeda od 17 golova razlike (45:28) najubjedljivija je pobjeda bh. rukometnog tima od osamostaljenja Bosne i Hercegovine. Ipak, i pored sjajne igre i velikog trijumfa, za očekivati da je Halid Demirović pokuša ispraviti neke stvari u igri svojih izabranika.

Tu se prvenstveno misli na, teniskim riječnikom, neforsirane greške. U susretu sa Farskim Ostrvima, koji su, objektivno, daleko slabiji rival, rukometaši BiH su imali (pre)više tehničkih grešaka.

-    Tačno je da smo, pogotovo u prvom dijelu, imali previše grešaka, a to je utjecalo na rezultat, te uslijed toga nikako nismo mogli ostvariti veću prednost. U tom smo se segmentu igre u nastavku donekle popravili, ali moraćemo poraditi na tom pogotovo u narednim susretima protiv Italije, Švajcarske i Srbije koji će i biti odlučujući za plasman na Evropsko prvenstvo, kazao je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demirović.

Ako se uzme u obzir da će Rusiji biti jako teško oduzeti prvo mjesto, onda ostaje utrka za drugo mjesto koje vodi na Evropsko prvenstvo. Farska Ostrva i potpuno nerukometna nacija Italija, također se jako teško mogu uključiti u borbu za plasman dalje.

Bosna i Hercegovina bi najveću bitku mogla voditi sa Srbijom, premda se ne smije zaboraviti ni sve bolja selekcija Švajcarske.

Bilo kako bilo, rukometašima BiH treba čestitati na velikoj, istorijskoj pobjedi, ali i upozoriti da, s obzirom na neosporan kvalitet koji posjeduju, u narednim susretima dodatno moraju poraditi na greškama u igri koje smo mogli vidjeti u susretima sa Rusijom i Farskim Ostrvima.

 

 Grupa 2

1. Rusija           2    2    0    0    68:55    6
2. Srbija            1    1    0    0    41:20    3
3. Švajcarska     2    1    0    1    60:54    3
4. BiH                2    1    0    1    70:65    3
5. Italija            1    0    0    1    23:30    0
6. F. Ostrva       2    0    0    2    38:86    0

Sport 4 Life
http://football4life.blogger.ba
03/11/2008 14:45